top of page

לחוץ כל פעם שהבנק מתקשר? ניהול נכון של תזרים מזומנים


בעלי עסקים אם אתם לחוצים כל פעם שהבנק מתקשר אז המאמר הבא הוא בדיוק בשבילכם.

הצלחתו של עסק תקום ותיפול על 2 דברים עיקריים גם יחד:

- רווח חשבונאי

- ניהול תזרים מזומנים


רווח חשבונאי הוא הרווח בדוחות שרואה החשבון מוציא לעסק. ההכנסות עולות על ההוצאות והעסק מתנהל בצורה נכונה. אך חשוב לשים לב שהרווח החשבונאי הוא על הנייר בלבד ובבנק ניתן לקבל תמונת מצב שונה לגמרי. ניקח לדוגמה עסק שרכש מלאי במיליון ₪ ושילם על המלאי במזומן לספקים אך עדיין לא הספיק למכור את כולו. או עסק שמכר במיליון ₪ אך הלקוחות עדיין לא שילמו לו וחייבים לו את הכסף.

כדי לממש את הרווח החשבונאי שבדוחות יש לעשות עוד פעולות חיוביות על מנת שהרווח הזה יתממש, כמו למשל: גבייה, ניהול נכון של מלאי וכדומה.


לכן חשוב להבין שגם עסק שרואה החשבון יראה לכם כי הוא רווחי ביותר עלול לקרוס אם לא יהיה לו מקורות מימון מספיקים ולחלופין גם עסק שבחשבון הבנק שלו יש הרבה מאוד כסף עלול לקרוס מכיוון שהוא הפסדי לאורך זמן וביום בו יצטרך לשלם את ההתחייבויות שלו לא יהיו לו מספיק נכסים לעשות זאת.


רווח תזרימי נובע בפועל מהפער שבין הכניסה ליציאה של המזומנים מ/אל העסק. האם עסק יכול להיות הפסדי אבל להיות בפלוס בבנק? התשובה היא כן.



עסק שקנה מספק סחורה ב-100 שקל ומשלם לו בש+90 ומוכר את הסחורה ב-90 שקל אבל גובה את הכסף במזומן, יהיה בפלוס של 90 שקל בבנק למשך 3 חודשים. עכשיו נקח את העסקה הבודדת ונגלגל

תזרים מזומנים
ניהול תזרים מזומנים

אותה לעוד הרבה עסקאות ונקבל עסק שיש לו הרבה מאוד כסף בבנק אבל הרבה יותר התחייבויות לספקים.


לכן מצד אחד חשוב לנהל את העסק ב-2 המישורים גם חשבונאית וגם תזרימית. לפעמים על ידי פעולה פשוטה של תזמון התשלומים לספקים ניתן לנהל בצורה טובה יותר את תזרים המזומנים בבנק וככה לעזור לעסק:

- לחסוך ב-90% את כמות הטלפונים מהבנק לגבי החריגות

- לצמצם את צריכת האשראי ולחסוך בריביות

- לשפר את דירוג האשראי בבנק

- למנוע החזרות של שיקים

- לפנות זמן לבעל העסק להתעסק במכירות ולא בכיבוי שרפות


בדיוק בשביל זה יש יועצים

היעזרו ביועץ פיננסי אשר מנוסה בניהול תזרים מזומנים ויש לו את הידע המתאים. קחו בחשבון שלכל עסק יש את המאפיינים היחודיים לו, ככה שגם שימוש בתוכנות דורש התאמה אישית לכל עסק בנוגע לתחזית ההכנסות וההוצאות הנכונה לו. למשל עסק עונתי שבחורף קונה הרבה סחורה ובקיץ כמעט ולא. יש לתכנן את ההוצאות של הקניות בהתאם לעונות השנה.

למומחים של מגדלור פיננסים הכרות עם מאות עסקים וניסיון רב בניהול תזרים מזומנים. מוזמנים ליצור איתנו קשר ולהתייעץ כיצד נכון לנהל את תזרים המזומנים של העסק שלכם.


Comments


bottom of page