top of page

5 טיפים לעסקים כיצד להתנהל בשגרת הקורונה

היקף הפעילות של המשק ממשיך לעלות אט אט לאחר משבר נגיף הקורונה, אך עבור עסקים רבים המשבר רחוק מלהסתיים. לא מדובר רק על עסקים ברמת סיכון גבוהה (מסעדות, בתי קפה, אולמות אירועים וכדומה), אלא על כלל המשק.


שיעור האבטלה הגבוה צפוי להשפיע על המשק גם לטווח הארוך והוא צריך להיות היעד המרכזי של הממשלה באסטרטגיית היציאה מהמשבר הכלכלי. מלבד העובדה שכח הקנייה של הצרכנים ירד, הנגיף יצר גם חסם פסיכולוגי שישפיע על היקף הצריכה הפרטית לעוד שנים ארוכות. החשש של שר האוצר מלהאריך את תקופת האבטלה על מנת שאנשים יעדיפו לצאת לעבודה, מצודק אולי בימים של שגרה, אך הטראומה הכלכלית שתיצרב בזיכרון של אלפי משפחות עשויה לגרום נזק ארוך טווח לכלכלה. אותו הדבר נכון גם לגבי דמי אבטלה לעצמאיים, שרק השבוע דחתה הממשלה הצעת חוק בנושא.

ע"פ התחזיות של המומחים שלנו, צפויה ירידה של 10-15 אחוזים בצריכה ב-3 השנים הבאות בהשוואה לתקופה טרום המשבר. אם אכן נכון הדבר, עסקים רבים לא יוכלו לשרוד במתכונת הנוכחית מה שיכניס את הכלכלה הישראלית למשבר אף עמוק יותר. אז איך כן בעלי עסקים יכולים להיערך בצורה נכונה לאתגרים הצפויים בהמשך? ריכזנו עבורכם 5 טיפים מהמומחים של מגדלור פיננסים:


1. דיאטה לעסקים – דינמיות היא כלי חשוב לשרידות של עסקים, היכולת להתאים את עצמם במהירות לכל מצב משתנה. מודלים של העסקת עובדים על בסיס אחוזים, שכירות על בסיס פדיון, היכולת לצמצם הוצאות שאינן חיונית מבלי להתחייב לטווח ארוך כמו למשל שירותי אאוטסורסינג אלה רק חלק קטן מהדוגמאות שעסקים צריכים ליישם בתקופה זו.


2. גלובליזציה – ככל שהעולם מתקדם הצורך בחנות פיזית הולך וקטן. בתקופת הקורונה עסקים רבים החלו למכור באינטרנט ולספק שרות משלוחים. חישבו על ערוצי הפצה נוספים, מכירה לשווקים חדשים מחוץ לישראל באמצעות אמזון או E-Bay, השקיעו יותר במכירה באון ליין וצמצמו חנויות ושטחים שאינם רווחיים. גם המודל של עבודה מהבית הוכיח את עצמו בתקופת הקורונה, צמצום שטחי משרד ומעבר לעבודה מספר ימים מהבית עשוי להשתלם בטווח הארוך.


3. רווחיות – זה הזמן לשבת עם הספקים ולקבל הנחות, כולם רוצים למכור יותר ועכשיו. הספקים הם אחד מגורמי המימון העיקריים של העסק, אשראי הספקים בדרך כלל הוא נוח לעומת האשראי מהבנק, אך לרוב יקר יותר. למה יקר יותר? אם הספק מוכן להציע לכם 3% הנחה בעבור תשלום במזומן במקום ש+90, העלות של האשראי היא בחישוב גס כ-12% בשנה, יקר יותר בהשוואה לריבית מקובלת בבנק.



4. דעו את הזכויות שלכם – מענקים, פטורים, הטבות לתחום העיסוק שלכם, קיראו והתעדכנו בכל הזכויות שלכם ודאגו לממש אותן. רק 11% מהעסקים פנו לקרן בערבות המדינה בתקופה הקורונה. רובם ציינו את הסיבה כי בינתיים הם מסתדרים בלי הלוואה נוספת. הקרן בערבות המדינה מאפשרת לקבל את ההלוואה בתנאים שלא יחזרו על עצמם, וללא כל עלות בשנה הראשונה. אנחנו חושבים שעדיף לקחת כשאפשר ומגיע ואם לא צריך אז להחזיר אחרי שנה. יש עסקים שעדיין מתגלגלים על ההכנסות מלפני תקופת הקורונה ואת הפגיעה בתזרים ירגישו רק בעוד מספר חודשים. הדוגמה הכי טובה לזה היא חדרי כושר, שהמשיכו לקבל את דמי המנוי החודשיים מהלקוחות בתמורה להארכת המנוי ללא עלות בסוף התקופה, כיום התזרים שלהם ללא שינוי אבל כשהמנויים יסתיימו יצטרכו לספוג את החודשים ללא ההכנסה.


5. אצבע על הדופק – דעו תמיד איפה אתם עומדים, בקשו מרואה החשבון שלכם תמונת מצב של הרווח והפסד של העסק, עקבו אחר תחזית תזרים המזומנים של העסק לחודשים הקרובים, זהו בעיות שעלולות להתעורר מראש והכינו את עצמכם ואת הבנקים והספקים לכך. ניהול נכון וזיהוי מוקדם של הסיכונים יסייע לכם להתמודד איתם.


לטיפים נוספים את מוזמנים להתייעץ עם המומחים שלנו: 077-40-60-797




Comments


bottom of page